Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ پذیره‌نویسی دارا یکم، ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ انجام شد. عرضه این صندوق با تخفیف ۲۰درصدی، محدودیت حجم خرید حداکثر ۲۰۰ سهمی و سقف خرید ۲ میلیون تومانی صورت گرفت و ۳ میلیون نفر به خرید واحدهای این صندوق اقدام کردند. دارا یکم، ۷ تیرماه ۱۳۹۹ در قیمت ۲۱هزار تومان بازگشایی شد و با استقبال سرمایه‌گذاران، هر واحد این صندوق به مبلغ ۱۰هزار تومان، به ۲۳هزار تومان در همان روز نیز رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دومین صندوق قابل معامله دولتی (پالایش یکم) از سهام چهار شرکت پالایش نفت تهران (شتران)، پالایش نفت تبریز (شبریز)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و پالایش نفت بندرعباس (شبندر) تشکیل شده است. پذیره‌نویسی این صندوق، ۵ شهریورماه سال‌ ۱۳۹۹ آغاز شد.

دارا یکم که در روزهای ابتدایی پس از بازگشایی و رکوردشکنی شاخص، سود زیادی را نصیب سهامداران خود کرده بود، در حال حاضر در قیمت ۱۲هزار تومان در حال معامله بوده و بازدهی ۲۰درصدی را برای سرمایه‌گذاران به دنبال داشته است.

هرچند که این صندوق نیز مانند بسیاری دیگر از سهم‌ها در بازار سرمایه پس از ریزش شاخص با افت و نزول مواجه شد، اما درمقایسه با صندوق پالایش یکم، وضعیت بهتری را رقم زد. این در حالی است که پالایش یکم، پایین‌تر از قیمت زمان عرضه معامله می‌شود. دومین صندوق قابل معامله دولتی (پالایش یکم) در حال حاضر به قیمت ۷هزار و ۳۰۰ تومان رسیده و افت ۲۵ درصدی را ثبت کرده است.

در حقیقت بسیاری از سهامداران که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته، سود زیادی را از بازار سهام و خرید سهم صندوق دارا یکم به دست آورده بودند، گمان می‌کردند که با خرید پالایش یکم نیز، تجربه مشابهی را کسب خواهند کرد. این در حالی است که پس از اعلام خبر لغو عرضه پالایش یکم، نمادهای پالایشی افت کردند و روند نزولی به بسیاری از نمادها تسری یافت. درواقع به دلیل ریزش بازار، حواشی ایجادشده پیرامون مدیریت صندوق پالایش یکم و به تاخیر افتادن زمان عرضه این صندوق، بسیاری از اشخاص که اقدام به خرید پالایش یکم کرده بودند، با ضرر مواجه شدند.

۱۴ اردیبهشت ماه امسال، علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری خود از از مصوبه سران قوا درخصوص بورس خبر داد و اظهار داشت: مقرر شد تا زیان محقق شده آن دسته از خریداران واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق قابل معامله پالایش یکم که واحدهای مذکور را از دولت خریداری کرده‌ و تاکنون به فروش نرسانده‌اند، از طریق اعطای سهام جبران شود. به گفته دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز، ۷ پیشنهاد سازمان بورس و اوراق بهادار جهت حمایت از بازار سرمایه با اصلاحات جزئی در جلسه ستاد عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به تصویب رسید. اما باوجود اعلام تصویب این مصوبه و جبران ضرر سهامداران پالایش یکم، هنوز اقدامی درخصوص این موضوع صورت نگرفته است.

پربیننده ترین سنگین ترین صف های خرید و فروش / تقاضای فروش ۴۵۰میلیارد تومانی برای ساختمانی ها نمای پایانی بورس (۱۷خرداد۱۴۰۰) / شاخص کل با رشد هشت هزار واحدی به معاملات پایان داد ارزش سهام عدالت من (۱۷ خردادماه) ​چگونه برای موفقیت در بورس به اطلاعات با کیفیت دسترسی داشته و بهتر تصمیم گیری کنیم؟ منابع بیشتر در اتاق انتظار واریز به صندوق تثبیت بازار سرمایه

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صندوق ETF انتخابات ۱۴۰۰ پالایش نفت پالایش یکم دارا یکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۳۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، برزو حق شناس، کارشناس و فعال بازار سرمایه در رابطه با فلسفه بازارگردانی و مخالفت یا موافقت با این موضوع بیان کرد: بنده قصد ندارم به این موضوع به عنوان یک دیدگاه صفر و صد نگاه کنم. در مجموع، اگر بخواهیم بگوییم که بازارگردانی از سال ۹۹ به بعد برای بازار سرمایه مفید یا مضر بوده است؟ باید به این نکته توجه کرد که بازارگردانی در مقاطعی، نقدشوندگی بازار را بالا برده و اجازه داده است افرادی که قصد خروج از بازار و یا ورود به آن را داشته‌اند این کار را انجام دهند و این موارد از جمله محاسن بازارگردانی محسوب می‌شوند، ولی در مجموع، اگر بخواهیم مزایا و محاسن آن را کنار هم بگذاریم به نظر بنده، بازارگردانی به ضرر بازار سرمایه بوده؛ به‌طوری که بیشتر به بورس ضربه زده است تا این‌که بخواهد برای آن کمک‌کننده باشد و برای این موضوع، دلایل خاص خودم را دارم. ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000J3A

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • معاملات برق در بورس انرژی رکورد زد
  • شهرک صنعتی زرند بازگشایی شد
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • توضیحات شهردار منطقه 22 درباره زمان بازگشایی بزرگراه خرازی
  • توضیحات شهردار منطقه درباره زمان بازگشایی بزرگراه خرازی
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟