Web Analytics Made Easy - Statcounter

هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام موافقت وزارت نفت با تمدید مهلت پذیره نویسی صندوق پالایش یکم گفت: مجری این طرح شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی است، اما با توجه به موافقت سازمان خصوصی سازی، وزارت نفت هم مخالفتی برای تمدید زمان ندارد.

وی درباره درخواست وزارت نفت برای تخصیص سهم از درآمد فروش سهام این صندوق به وزارت نفت اظهار داشت: وزارت نفت این درخواست را مطرح کرد و توافق ضمنی هم با این درخواست صورت گرفته است، امیدواریم این توافق نهایی و اجرایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش ارزش سهام ۴ پالایشگاه

به گزارش خبرنگار مهر، دولت که قصد دارد باقیمانده سهام خود در پالایشگاه‌های تهران، اصفهان، بندرعباس و تبریز را واگذار کند، در نخستین اطلاعیه خود اعلام کرد که تاریخ پذیره‌نویسی برای خرید این سهام از ۵ شهریور تا ۱۹ شهریور است اما به دلیل بسته شدن نمادهای این شرکت‌ها و روزهای منفی بازار، این مهلت تا امروز یعنی ۲۶ شهریور تمدید شد.

شرکت بورس اوراق بهادار تهران در تاریخ ۱۵ شهریورماه، معامله نمادهای شتران، شبریز، شپنا و شبندر را ممنوع کرد و طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد این نمادها حداکثر تا تاریخ ۲۶ شهریورماه باید گزارش مالی از وضعیت خود با توجه به فرمول جدید قیمت‌گذاری خوراکشان ارائه دهند.

بر اساس دستورالعمل جدیدی که وزارت نفت برای تعیین نرخ خوراک پالایشگاه‌های کشور، پایه فرمول تعیین بهای خوراک از قیمت نفت فوب خلیج‌فارس به قیمت سبد صادراتی نفت ایران تغییریافته بود؛ این به معنای کاهش نرخ خوراک پالایشگاه‌ها و افزایش سوددهی آن‌هاست و به همین دلیل، باید گزارش‌های جدید مالی با نرخ خوراک جدید در کدال ثبت می‌شد.

این پالایشگاه‌ها البته چند روز پس از توقف نماد خود گزارش‌های خود را در کدال به ثبت رساندند که به معنای آمادگی نمادهایشان برای انجام معامله بود اما شرکت بورس تصمیم گرفت همچنان آن‌ها را متوقف نگه دارد.

با شفاف‌سازی انجام شده در صورت‌های مالی شرکت‌های پالایشی، سود هرسهم پالایشگاه اصفهان طی سه ماه نخست سال جاری ۵۷ درصد، پالایشگاه تهران ۶۷ درصد، پالایشگاه بندرعباس ۷۲ درصد و پالایشگاه تبریز ۷۴ درصد افزایش داشته است.

ازآنجایی‌که نماد این چهار پالایشگاه‌ها پس از شفاف‌سازی و ثبت در کدال می‌توانست از ممنوعیت خارج شود اما تاکنون متوقف مانده است. شرکت بورس اوراق و بهادار از هفته گذشته تا به امروز نسبت به بازگشایی نمادهای شتران، شپنا، شبریز و شبندر تصمیمی نگرفته است ولی رئیس سازمان خصوصی سازی در این باره اعلام کرد زمان پذیره نویسی تا یکشنبه ۳۰ شهریور سال جاری تمدید شده است.

از آنجا که امروز، آخرین‌مهلت پذیره‌نویسی برای خرید سهام این پالایشگاه در قالب صندوق پالایش یکم اعلام شده بود، با توجه به بسته بودن ۱۱ روزه این نمادها و مبهم ماندن ارزش نمادهای پالایشی استقبال چندانی از این صندوق نشد به همین دلیل سازمان بورس طی اطلاعیه ای از تمدید مهلت پذیره نویسی این صندوق تا روز یکشنبه آینده خبر داد.

از چند روز پیش هم کارشناسان بازار سرمایه خواستار تمدید پذیره‌نویسی این صندوق تا چند روز پس از بازگشایی این نمادها شده بودند.

برخی منابع می‌گویند یکی از دلایل طولانی شدن روند واگذاری سهام دولت در پالایشگاه‌ها، اختلاف وزارت نفت و وزارت اقتصاد است بطوری که وزارت نفت خواستار واریز سهام به فروش رفته به حساب شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است که فلاحتیان با تائید این موضوع، از توافق ضمنی با دولت برای این مهم خبر داده است.

کد خبر 5025579 عرفانه تاجیکی

منبع: مهر

کلیدواژه: بازار سهام وزارت نفت ایران دارا دوم پالایشی یکم بازار سهام قیمت دلار ویروس کرونا بورس بانک مرکزی ایران قیمت نفت تعاونی وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ایالات متحده امریکا تولید نفت قیمت سکه بهار آزادی قیمت یورو وزارت جهاد کشاورزی پالایشگاه ها پذیره نویسی وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۷۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

به گزارش ایسنا، ناصر عاشوری در نشستی خبری با بیان اینکه متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر است، اظهار کرد: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

وی افزود: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

وی با بیان اینکه دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است اما این روند زمان‌بر است، گفت: بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های ۲۰ تا ۴۰ هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر ۱۰‌ تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری با بیان اینکه دولت و مجلس باید به دنبال بهینه سازی سوخت و کنترل مصرف باشند، اظهار کرد: با اطمینان می‌توان گفت ما تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت.

وی با اشاره به برنامه‌های درنظر گرفته شده در طول نمایشگاه نفت، گفت: در این مدت با شرکتهای داخلی و خارجی از جمله سازندگان و شرکتهای دانش بنیان مذاکره خواهیم داشت و تعدادی از تفاهمنامه هایی را که سال‌های گذشته به امضا رسانده بودیم به قرارداد تبدیل خواهیم کرد که بخشی از این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با بیان اینکه با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت، گفت: در ۳ پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیروهای متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری در خصوص مهاجرت نیروهای متخصص از پالایشگاه بتوان و مشکلات حاصل از این مساله، گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچار به‌ دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشورهای خارجی را دارند به‌طوری که از کشورهای همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با اشاره به میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها گفت: میزان بدهی دولت به این بخش حدود ۲۰۰ همت است، یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی ۵۰ همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آنها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در ۶ فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • موافقت دولت با راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان در گلپایگان
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!